Over ons huis

  • Ons huis is gelegen in het hartje van de middeleeuwse stad, op 1 minuutje wandelen van de Groene Rei en 3 min. van de Burg en de Markt, in één van de kalmste straten van de omgeving.
  • Het huis in zijn huidige vorm werd gebouwd in 1832. Maar op het plan van Marcus Gerardus uit 1562 stonden op dezelfde plaats 2 kleinere huizen waarvan restanten gevonden werden tijdens de laatste restauratie- en renovatiewerken die werden uitgevoerd in 2000 en 2001
  • In de gang met oude marmeren kerkvloer leidt de prachtige houten wenteltrap via de eerste- naar de tweede verdieping waar de mooie, gezellige en rustige kamers zich bevinden. U zult zich hier onmiddelijk thuis voelen.
  • U wordt aan het ontbijt verwacht tussen 8.30 u. en 9:30 u. aan de grote tafel in de eetkamer. Bij vroeg vertrek voorzien wij een picknicktasje dat u kunt meenemen. Het ontbijt bestaat uit broodje en koffiekoek, Belgische chocolade, verschillende broden, (lokale) kaas en fijne vleeswaren, heerlijke confituur, choco, honing, speculoospasta, ontbijtkoek, yoghurt, muesli en cornflakes en vers fruit. We serveren fruitsap, warme dranken en er zijn altijd “zoete zondes” bij wijze van ontbijtdessert aan tafel.
  • De kamers werden in 2001 volledig opnieuw ingericht naar modern comfort, maar met behoud van de typerende oude karakteristieken van het pand zoals de oude parketvloeren, houten plafonds, oude originele deuren…Ze werden met heel veel smaak bemeubeld en gedecoreerd. Jaarlijks worden er opfrissingswerken uitgevoerd waar nodig waardoor de kamers steeds met alle modern comfort uitgerust zijn. Onze kamers beschikken over haardroger, TV, waterkoker voor thee en koffie, queen size bed (160 cm) of twee enkele bedden (kamer H), radiowekker, badkamer met douche, lavabo en toilet. Er zijn 2 kamers waar een derde persoon kan overnachten in dezelfde kamer.
  • Van hieruit kunt u rustig te voet de stad bezoeken, fietsen huren om het Brugse Ommeland te verkennen of culinair genieten van de vele fijne restaurants in de omgeving.
  • Amaryllis en Bart helpen u graag verder om de leukste hotspots, fijne restaurantjes, musea enz…mee te geven.
  • Op uw laatste dag of bij vroege aankomst kan uw bagage steeds in bewaring worden genomen.